Evenementenverzekering

Bij het organiseren van een evenement, of het nu een bruiloft, een buurtfeest of een jubileum is, komt enorm veel kijken. Aan de hand van een voorbeeld laten wij u het zien.

De voetbalvereniging bestaat binnenkort 80 jaar. Er wordt van alles georganiseerd, er zijn wedstrijden met een enorm aantal inschrijvingen, de prijzen zijn al in huis, er speelt een band, er zijn hapjes en drankjes, de voorzitter houdt een speech en ‘s avonds is er vuurwerk. Alles is geregeld en er kan bijna niets meer mis gaan. Het belooft een fantastisch feest te worden… maar dan brandt één dag voor de grote dag de voetbalkantine af.

Nog een paar voorbeelden van wat er zoal mis kan gaan:

• de bruid of bruidegom wordt ineens ziek
• de jubilaris, om wie alles draait, krijgt een ongeluk
• door storm ontstaat schade aan de feesttent
• een popconcert wordt uitgesteld, omdat het stadion door aanhoudende regen onder water staat.

Afspraken zijn gemaakt en de zaken zijn geregeld. Er moet betaald worden voor het huren van de band en voor de hapjes en de drankjes. Ook als er iets gebeurt waardoor het feest niet door kan gaan. De zaalverhuurder kan er ook niets aan doen dat de bruid of bruidegom ziek is geworden. Hij wil alleen wel zijn geld krijgen.
Al deze tegenslagen kunt u niet voorkomen. Wel kunt u zich tegen de financiële gevolgen ervan verzekeren. Sluit een evenementenverzekering en u krijgt uw geld terug als het feest niet door kan gaan.