wintersportHeeft u een goede reisverzekering, ook wanneer u op wintersport gaat?

Niets is zo vervelend als wanneer er tijdens uw vakantie onverhoopt dingen gebeuren die uw vakantie in het honderd laten lopen. Om u nog meer ellende te besparen is het daarom raadzaam een goede reisverzekering af te sluiten. U kunt dan kiezen voor een kort lopende reisverzekering voor de duur van uw vakantie of, voor een doorlopende reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering bent u het gehele jaar door verzekerd ongeacht de duur en frequentie van uw verblijf in Nederland of het buitenland.
Als u heeft gekozen voor een doorlopende reisverzekering hoeft u in het vervolg bij het boeken van uw vakantie of andere tripjes geen rekening meer te houden met het afsluiten van een reisverzekering.

Een goede reisverzekering kent een aantal optionele uitbreidingen zoals een annuleringsverzekering, keuze uit Europa- of werelddekking, ‘risico’ vakanties zoals winter- en/of watersportvakanties en/of vakanties waarin gevaarlijke sporten zullen worden beoefend.

Een aantal zaken zullen wij wat nader toe lichten:

  • Bagage
    Uw vakantiepret wordt ineens een stuk minder zonder bagage! Dat is wel duidelijk. Gelukkig is uw bagage is verzekerd tegen schade als gevolg van diefstal, vermissing of beschadiging. Voorwaarde bij uitkeren is wel dat u direct na vermissing of diefstal aangifte doet bij de politie en een aangiftebewijs kunt overhandigen. Tevens is het verstandig om aankoop- en garantiebewijzen goed te bewaren. Ook voldoet een foto als eigendomsbewijs. Naast uw bagage is het ook mogelijk om een x bedrag aan geld of waardepapieren te verzekeren.
  • Geneeskundige kosten
    Over het algemeen geldt dat een reguliere ziektekostenverzekering geen geneeskundige kosten dekt in het buitenland. Een reisverzekering dient dan in principe als ‘buitenland’ aanvulling op uw huidige ziektekostenverzekering.