Aansprakelijkheidsverzekeringen

Per 1 januari 2014 zullen bedrijven die door onzorgvuldig handelen bij derden een brand veroorzaken, daarvoor aansprakelijk gesteld worden door de verzekeraar. Tot nu toe gebeurde dat ook wel, maar dan voor een bedrag tot maximaal 500.000 euro. Nu kunt u dus aansprakelijk gesteld worden voor schade die in de miljoenen loopt.

De voorgenomen maatregel doet veel stof opwaaien. Om het risico van aansprakelijkheid af te dekken, moet u namelijk het verzekerde bedrag van uw aansprakelijkheidsverzekering verhogen. Maar zoals de regeling nu is, kunt u tot in het oneindige aansprakelijk worden gesteld. Welk verzekerd bedrag u ook kiest, u bent nooit zeker dat de aansprakelijkheid volledig is afgedekt. Dat is een enorm risico, vooral voor bedrijven die met brandgevaarlijk materiaal werken zoals in de chemische industrie. Maar ook loodgieters, dakdekkers, installateurs of aannemers lopen een verhoogd risico.

Graag bespreken wij met u wat u in de huidige situatie het beste kunt doen. Neem daarvoor contact op met ons kantoor. Wij nemen uw aansprakelijkheidsverzekeringen onder de loep en adviseren u over aanpassingen.