Overlijdensrisico Verzekering

OVERLIJDENSEen overlijdensrisicoverzekering (ORV) is bedoeld om kosten na het overlijden te kunnen blijven betalen Dit is voor een gezin onmisbaar,
ongeacht wie de kostwinner is. Vaak wordt er gedacht dat een uitvaartverzekering en een ORV hetzelfde zijn, dit is NIET het geval. Een uitvaartpolis is bedoeld om de kosten van een uitvaart te betalen. Bij een ORV gaat het om de kosten na overlijden, dit kunnen ook andere kosten zijn dan alleen de uitvaart zelf.

Een aantal voorbeelden:

  • De kostwinner overlijdt Het inkomen van de achterblijvende partner daalt, hierdoor kunnen woonlasten of kosten voor kinderen onbetaalbaar worden
  • Niet -werkende ouder overlijdt De kostwinner zal extra financiële uitgaven krijgen (denk bijvoorbeeld aan kinderopvang en huishoudelijke hulp)
  • Tweeverdieners Het bestedingspatroon is vaak afgestemd op twee inkomens. Valt één van beiden weg, dan kan het zijn dat de achterblijvende partner de hoge lasten niet meer kan opbrengen.

Huurders denken vaak dat een ORV niet zinvol is voor ze.

Niets is minder waar: huurders zitten in dezelfde situatie als kopers met hypotheeklasten. De huur moet immers ook iedere maand opgebracht worden wanneer hun partner overlijdt.

Wil je graag weten welke overlijdensrisicoverzekering het best bij jouw situatie past?

 

Neem contact op met onze adviseurs om advies op maat te krijgen!

Stuur een mail naar info@haroldklopman.nl of bel ons op 0570-627933