0570 - 627933 info@haroldklopman.nl

Verkeer

Motorrijtuigen

Deelname aan het verkeer brengt risico’s met zich mee, gelukkig kunt u zich goed tegen deze risico’s verzekeren. Tevens bent u wettelijk verplicht motorvoertuigen te verzekeren.  Op deze pagina vindt u alle informatie die betrekking heeft tot verzekeringen van motorvoertuigen voor deelname aan het verkeer.

Overzicht verzekeringen motorrijtuigen

Direct naar:

Bromfietsverzekering

Het WA verzekeren van snor,- en bromfietsen, scooters, brommobielen enzovoort, is in Nederland wettelijk verplicht volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM). Naast de verplichte WA-verzekering bestaat de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan zowel tegen diefstal als volledig casco. U kunt kiezen uit de volgende dekkingen:

  • Wettelijke aansprakelijkheid
    Hierbij wordt de schade die u toebrengt aan anderen volledig vergoed. Het uitgangspunt voor de premie is de versnelling van de bromfiets. We kennen de “versnellers”, de automaat, de zoemfietsen (Spartamet e.d.), de invalidenwagens en de brommobielen.
  • Diefstal
    Deze aanvullende dekking kan voor alle bromfietsen met een catalogusprijs tot € 2.500,-. De dekking geldt niet voor invalidenwagens. Boven de € 2.500,- dienen premie en voorwaarden te worden aangevraagd.
  • Volledig casco
    Deze aanvullende dekking kan voor alle typen bromfietsen op basis van “All Risks”. Het uitgangspunt voor de premie is de volledige catalogusprijs met een catalogusprijs tot € 2.500,-. Daarboven dienen premie en voorwaarden te worden aangevraagd. Wij raden u aan om naast de bromfietsverzekering een aanvullende verzekering te kiezen zoals een rechtsbijstandverzekering en/of een ongevallenverzekering voor opzittenden.

Motorverzekering

Het WA verzekeren van motoren is in Nederland wettelijk verplicht volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM). Naast de verplichte WA-verzekering bestaat de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan zowel beperkt casco als volledig casco. Een en ander zal afhankelijk zijn van de ouderdom en de waarde van de motor. Bij de cascodekkingen worden grenzen aangehouden met betrekking tot de ouderdom, de cataloguswaarde en de dagwaarde. Bij dure en/of snelle motoren kunnen aanvullende voorwaarden worden gesteld. Bij motoren van het merk ‘Harley Davidson’ geldt een afwijkend eigen risico en worden extra antidiefstal maatregelen geëist.

Personenautoverzekering

Als bezitter van een auto bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Wanneer u of iemand anders met uw auto schade aanricht aan andere voertuigen en/of personen dekt de WA-verzekering deze schade. Het minimum verzekeringsbedrag voor een WA is € 2.500.000,00. De hoogte van de verzekeringspremie is afhankelijk van het gewicht van uw auto, het aantal schadevrije jaren, uw regio en uw leeftijd. De WA verzekering kent in principe twee varianten:

WA met beperkte cascodekking (WA+): In de WA beperkte cascodekking worden o.a. gedekt de kosten als gevolg van brand, diefstal, storm, ruitbreuk en overstekend wild.

WA met volledige cascodekking (All-risk): In een WA met volledige dekking worden naast bovenstaande kosten ook de volgende kosten vergoed:

• Schade aan de eigen auto
• Kosten van vervangend vervoer
• Kosten als gevolg van een ontploffing of een blikseminslag
• Kosten als gevolg van diefstal en vandalisme.

De hoogte van de premies kunnen afhankelijk zijn van de cataloguswaarde van de auto, de dagwaarde van de auto, merk en type van de auto. Tevens betalen jongeren vaker een hogere premie dan oudere autobezitters. Dit in verband met de rijervaring en ‘roekeloos’ rijgedrag. Verder spelen het aantal schadevrije jaren mee die een bestuurder heeft opgebouwd. Ook de hoogte van het eigen risico bedrag is van invloed op de premie. Hoe hoger het eigen risico bedrag hoe lager de premie. Voor motoren en bromfietsen gelden in principe dezelfde regels maar door verhoogde risicofactoren kosten casco verzekeringen voor motoren vaak meer geld.
-Inzittendenverzekering
Naast een WA verzekering bestaat er ook nog de inzittendenverzekering. Deze dekt de schade aan inzittenden, ook als er geen schuldige aan te wijzen is. De inzittendenverzekering kent een aantal pakketten waarbij het verschil zit in de hoogte van de uitkeringen bij overlijden of blijvende invaliditeit.
– Bonus/malusbeschermer
Tevens kunt u een bonus/malus beschermer afsluiten. Deze bonus/malus beschermer kunt u éénmaal in een verzekeringsjaar gebruiken. U valt dan niet terug in de no-claim korting.

Contact opnemen?

Heeft u vragen? U kunt ons bereiken via telefoon of e-mail.

Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 17:00

Telefoon: 0570 - 627933

E-mail: info@haroldklopman.nl

 

Harold Klopman Assurantien sfeer impressie 2

Volg ons op: